Производителят на облекло и спортна екипировка Adidas отчете нетна печалба от

...
Производителят на облекло и спортна екипировка Adidas отчете нетна печалба от
Коментари Харесай

Adidas ревизира нагоре очакванията си за 2021 г.

Производителят на облекло и спортна екипировка Adidas регистрира чиста облага от 558 милиона евро през първите три месеца на 2021 година спрямо облагата от 31 милиона, записани през същия интервал на миналата година. Това оповестява компанията, която ревизира нагоре упованията си за годината като цяло, предава . 

Продажбите на Adidas сред януари и март възлизат на 5,2 млрд. евро, с 20,2% повече от година по-рано, в това число растеж от 3,8% в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), до момента в който в Северна Америка са паднали с 0,8% до 1,157 милиона.

От друга страна, продажбите в Китай доближиха 1,4 млрд. евро, с годишен растеж от 151%, до момента в който в Азиатско-Тихоокеанския район те възлизат на 603 милиона, което е с 0,1% повече, а в Латинска Америка падат с 2,1%, до 297 милиона.

От компанията подчертаха, че нейните цифрови продажби през първото тримесечие на 2021 година са се нараснали с 43%, спрямо нарастването от 35% за предходните три месеца и са се удвоили през последните две години.

Въпреки неподходящото влияние на продължителното затваряне в Европа, провокациите в цялата промишленост на веригата за доставки и геополитическата обстановка, Adidas усъвършенства вероятностите си за цялата 2021 година Мултинационалната компания е уверена, че честването на спортни събития като Еврокупата и Купата на Америка ще обезпечи удобна конюнктура за излагане на артикули и марки пред световната публика.

Adidas чака продажбите й да се усилят със сред 17% и 19% през 2021 година, в това число ускоряване от към 50% през второто тримесечие.

По същия метод компанията е уверена, че ще доближи чиста облага от настоящи интервенции сред 1,2 и 1,4 милиарда, спрямо облагата от 461 милиона през 2020 година, с предстоящо неподходящо влияние от към 200 милиона във връзка с продажбата на Reebok.

" Въпреки че външната неустановеност остава висока, 2021 година ще бъде сполучлива година за Adidas ", пронгозира Каспер Рорстед, основен изпълнителен шеф на немската компания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР